2023. december 18.

 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza, a debreceni Kézműves Alapítvány, valamint a nádudvari Ady Endre Városi Művelődési Központ meghirdeti a XV. VÁNDORLEGÉNY Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot. A pályázattal a népművészeti hagyományok tovább éltetése, a fiatalok alkotókészségének fejlesztése érdekében lehetőséget kívánunk teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére.

A pályázók köre:

A Magyarországon, valamint az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, 6-35 éves kor közötti gyerekek és fiatalok, általános és középiskolai diákok.


  • A meghirdetők várják az adott néprajzi tájegységre jellemző formavilág és díszítőelemek felhasználásával készített alkotásokat.
  • A pályamunkák természetes anyagokból (textil, agyag, szalma, csuhé, vessző, gyöngy, fa, bőr, tojás stb.) hagyományos technikával készített (2 évnél nem régebbi) gyermekjátékok és használati tárgyak lehetnek.

Pályázati feltételek: egyéni alkotók maximum 5 darab, alkotóközösségek (szakkör, kör, klub, iskola, osztály, csoport stb.) maximum 15 darab pályamunkát küldhetnek be.
Nevezési díj nincs. 

A pályázaton való részvétel feltétele a jelentkezési lap kitöltése, amelyet 2024. február 25-ig a saját régiójukba kell eljuttatniuk a pályázóknak.