2019. január 9.

PÁLYÁZAT - XIII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat

A Debreceni Művelődési Központ, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza - együttműködve a Kézműves Alapítvánnyal - a népművészeti hagyományok tovább éltetése, a fiatalok alkotókészségének fejlesztése érdekében lehetőséget kíván teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére.

Letölthető dokumentumok:
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Debreceni Művelődési Központ, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza - együttműködve a Kézműves Alapítvánnyal - a népművészeti hagyományok tovább éltetése, a fiatalok alkotókészségének fejlesztése érdekében lehetőséget kíván teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére.XIII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat

A meghirdetők az országban és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, 25 évnél nem idősebb fiatalok, általános és középiskolai diákok
  • a néprajzi tájegységre jellemző formavilág és díszítőelemek felhasználásával készített - alkotásait várják.
  • A pályamunkák természetes anyagokból (textil, agyag, szalma, csuhé, vessző, gyöngy, fa, bőr, tojás, stb.) készített gyermekjátékok és használati tárgyak lehetnek.


Pályázati feltételek: egyéni alkotók maximum 5 darab, alkotóközösségek (szakkör, kör, klub, iskola, osztály, csoport, stb.) maximum 15 darab pályamunkát küldhetnek be. Nevezési díj nincs.


A PÁLYÁZAT DÍJAZÁSA
Regionális kiállításoknál korosztályonként:
  • Gyermek kategória I.: 6-10 év közötti korosztály
  • Gyermek kategória II.: 11-14 év közötti korosztály
  • Ifjúsági kategória 15-25 év közötti korosztály
Országos kiállításon szakmánként
  • .A Debrecenben megrendezendő "Gyermek és Ifjúsági Népi  Kézművesek Országos Kiállításán” a bíráló bizottság szakáganként és korcsoportonként az alkotóközösségeknek és egyéni alkotóknak I., II., III. és különdíjat adományoz.

A pályázattal kapcsolatos tudnivalók:
A pályázaton való részvétel feltétele, a mellékelt jelentkezési lap kitöltése a jelölt határidőig, és a saját régiójukba eljuttatni a pályázóknak.

A pályamunkákon szerepeltetni kell:
Iskola, intézmény és az egyén vagy csoport nevét, címét, az alkotó (alkotók) életkorát, az alkotás becsült értékét, a felkészítő tanár vagy mester nevét és címét.
A legjobb alkotások jutnak tovább a "Gyermek és Ifjúsági Népi  Kézművesek Országos Kiállítására", 2019. november 15.-december 16., melynek helyszíne a Debreceni Művelődési Központ (Debrecen, Piac u. 22.). Az országos pályázat koordinátorai:
Szőnyi Sándorné, e-mail: szonyi.sandorne@debrecenimuvkozpont.hu;
Mátrai- Nagy Andrea, e-mail:
matrai.andrea@debrecenimuvkozpont.hu
Szilágyi Katalin e-mail:
szilagyi.katalin@debrecenimuvkozpont.hu

ÉSZAK – MAGYARORSZÁGI RÉGIÓ
A regionális kiállítás rendezője, helyszíne és a legfontosabb időpontok:
Észak-Magyarország –Fügedi Márta Népművészeti Egyesület
(Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád megye, Felvidék)
Alkotások benyújtásának időpontja: 2019. augusztus 1.
Zsűrizés időpontja: 2019. augusztus 27.Kiállítás megnyitó: 2019. szeptember 20. (péntek)Kiállítás helyszíne: Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóház  Miskolc,
Nagy Lajos király u. 18
Kiállítás nyitva tartása: 2019. 09. 20 - 10. 20.,szerdától - vasárnapig
10. 00 – 17. 00 közöttKapcsolattartó: Gergye Zoltán, 06 30 381 85 95, fmne@kezmuvesekhaza.hu